Mačku ubil na smrť. Štvorica mladistvých vykradla chatrč. Z dvora ukradli fúriky a kladivo, z obchodu pivo. Neoprávnene poberala dávky na deti. Rozporcioval uhynutú jelenicu

18.03.2011 Celý región

Mačku ubil na smrť:
Levočskí policajti obvinili včera z prečinu týrania zvierat 31 ročného muža z Levoče.
Obvinený Levočan vo štvrtok (17.3.2011) okolo 2:20 h chytil na Námestí Majstra Pavla v Levoči mačku. Za chvost ju roztočil a silným nárazom udrel o výklad predajne. Takýto silný náraz znovu zopakoval, následne mačku zodvihol za chvost nad hlavu a hodil o asfaltový chodník. Nakoniec jej celou váhou tela skočil na hlavu. Kadaver mačky bol odovzdaný veterinárnemu lekárovi, ktorý vykonal obhliadku a následnú pitvu.

Štvorica mladistvých vykradla chatrč:
Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody trom chlapcom (17r., 17r., 16r.) a z prečinu krádeže obvinil jedno 15 ročné dievča, všetci z obce Batizovce, okr. Poprad.
Po predchádzajúcej dohode sa 27.2.2011 v čase okolo 22:30 h vlámali do uzamknutej a neobývanej chatrče na Cintorínskej ulici v Batizovciach. Jeden z obvinených prinesenou sekerou vypáčil dosku, ktorá bola pribitá k rámu okna a následne okno vytlačil. Ostatní zatiaľ dávali pozor. Obvinení chlapci potom vošli dnu a dievča ostalo vonku dávať pozor. Z chatrče ukradli matrace, vankúš, paplón, hrnce, taniere a poháre. Spôsobená škoda bola vyčíslená na najmenej 200.- €. Na jedného z obvinených (17 r.) bol spracovaný návrh na vzatie do väzby, ostatní sú stíhaní na slobode.

Z dvora ukradli fúriky a kladivo, z obchodu pivo:
Z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinili včera vranovskí policajti dvoch mužov (19r. a 20r.) z obce Vechec, okr. Vranov n/Topľou.
Obvinená dvojica prišla v noci zo stredy na štvrtok na pozemok jedného z rodinných domov vo Vechci. Odtiaľ ukradli dva fúriky a kladivo. Následne nato sa vlámali do susednej predajne, odkiaľ ukradli pivo a to 32 fliaš a 5 plechoviek. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 54.- €. Polícia obvinených stíha na slobode.

Neoprávnene poberala dávky na deti:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinie 28 ročnej Humenčanke za prečin subvenčný podvod.
V období od 1.10.2007 do 30.9.2009 poberala obvinená žena neoprávnene prídavky na svojich šesť deti, ktoré jej boli priznané na základe žiadosti. Pri podávaní žiadosti bola poučená o tom, že je povinná písomne nahlásiť platiteľovi každú zmenu, ktorá má vplyv na výšku a výplatu prídavku na dieťa. Napriek tomu tak neurobila a neoznámila, že sú jej duplicitne vyplácané prídavky na deti vo Veľkej Británii. Týmto svojim konaním tak spôsobila škodu vo výške najmenej 2 313,18.-€.

Rozporcioval uhynutú jelenicu:
Z prečinu pytliactva obvinili včera policajti z Kurova 43 ročného Lenartovčana, okr. Bardejov.
Vo štvrtok (17.3.2011) dopoludnia zatelefonoval na políciu obyvateľ Lenartova, že nad cintorínom niekto manipuluje s uhynutou lesnou zverou. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá tu aj s mäsom zadržala obvineného muža. Vyšetrovaním bolo zistené, že Lenartovčan na lúke v poľovnom revíri nad cintorínom v Lenartove neoprávnene a bez povolenia nožom a sekerou rozobral uhynutú jelenicu. Rozporciované časti následne naložil do pripraveného vozíka. Obvinený je stíhaný na slobode.

Z novinového stánku ukradli cigarety a žuvačky:
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera krádež vlámaním do jedného z novinových stánkov v Prešove.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci zo stredy na štvrtok vlámal do stánku na Jurovičovej ulici. Najprv vylomil zámky na mreži a vchodových dverách a potom odtiaľ ukradol 296 krabičiek cigariet a 150 krabičiek žuvačiek. Celková škoda bola vyčíslená na 877,30.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Zlodej sa vlámal do štyroch autobusov:
Zatiaľ neznámy páchateľ sa v noci zo stredy na štvrtok vlámal v Poprade do štyroch linkových autobusov.
Autobusy boli zaparkované na Wolkerovej ulici na odstavnej ploche pre autobusy. Na prvom autobuse zlodej poškodil zámok, vošiel do vnútra, kde vypáčil pokladničku a ukradol z nej 70.- €. Do ostatných autobusov sa páchateľ dostal bez poškodenia, pričom v jednom nič neukradol, v druhom vypáčil pokladničku a zobral 35.- € a v treťom tiež vypáčil pokladničku a zobral z nej 15.- €. Celkovo tak poškodením a krádežou spôsobil dopravcovi škodu 215.- €. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže.

Vykradli nízkoprahové centrum v Snine:
Na polícií v Snine bolo počas včerajšieho popoludnia oznámené vlámanie do nízkoprahového centra v Snine.
Centrum sa nachádza v areáli jednej z materských škôl, pričom ku vlámaniu došlo v dobe od 15.3.2011 do 17.03.2011. Doposiaľ neznámy páchateľ vytlačil jedno z okien, vošiel dnu a ukradol odtiaľ štyri LCD monitory, počítač, dataprojektor a syntetizátor. Krádežou a poškodením bola spôsobená škoda vo výške 3 550.-€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región